Momsen og den nye skattekonto

Har du også oplevet, at du har fået penge tilbage i moms, når du har betalt den moms, du mente, at du skulle?

Det skyldes højst sandsynligt, at du har indbetalt din moms for tidligt, dvs. mere end 5 dage før de er forfaldne.

Årsagen hertil er, at SKAT som udgangspunkt ikke har lov til at beholde borgernes/virksomhedernes penge mere end 5 dage, og så har vi problemet, hvis du betaler den moms, du skylder, for tidligt.

Du kan gøre to ting:

  1. Lade være med at betale momsen, før den er forfalden
  2. Inde på din virksomheds tast-selv konto hos SKAT kan du ændre oplysningerne under "skattekonto", således at du ikke længere får pengene retur. Under "skattekonto" finder du menupunktet udbetalingsgrænse, her kan du så ændre beløbet til lidt mere end det beløb, som du skal betale, så får du ikke pengene retur.

Jeg vil helt klart råde dig til at anvende løsning 1 – pengene ligger bedst i dine lommer (eller på din bankkonto), indtil de er forfaldne til betaling. Så skal du til gengæld også betale dem – det er dumt at skulle betale en bøde oveni, fordi du får betalt for sent.

 

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her