Tid til at lægge budget

Det er ved at være tid til at udarbejde budgette. RessourceKompagniet kommer her med nogle gode råd til, hvad du skal overveje under udarbejdelsen.

Derfor skal du lægge budget

Du skal lægge et budget, da du har brug for at finde ud af, om din virksomhed kan tjene nok penge til at overleve på sigt og give et så stort overskud, at du kan trække en løn ud, som du kan leve (anstændigt) for. Derudover skal du bruge budgettet til at løbende holde øje med den økonomiske udvikling. På den måde kan du reagere, hvis udviklingen ikke er som planlagt.

Disse budgetter skal du udarbejde

Hvor mange og hvilke budgetter du bør udarbejde, afhænger typisk af, hvor etableret din virksomhed er. Hvis du har en nyere virksomhed vil du typisk udarbejde to eller budgetter hvert år, så du har det fulde overblik over din virksomheds økonomi:

  • Driftsbudgettet viser de indtægter og udgifter, du forventer virksomheden vil generere i det kommende år.
  • Statusbudgettet viser en oversigt over dine værdier i virksomheden, og hvordan de er finansieret
  • Likviditetsbudgettet skal måned for måned vise, om du har penge i kassen, hvilket typisk er i banken, til at betale de udgifter, du ved, du får.

Det er rigtig vigtigt at du bruger god tid til at lægge budgettet, da et godt og realistisk budget er det første skridt mod en sund forretning. Hvis du har brug for hjælp, vil RessourceKompagniet meget gerne hjælpe. Du finder kontaktinformationerne her.

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her