Gode råd til ansættelsessamtalen

Hjulene er efterhånden begyndt at rulle igen, og det kan derfor være tid til at ansætte nyt personale. Denne nyhed giver dig derfor en kort guide til en vellykket ansættelsessamtale.

 

Planlægning

Den første forudsætning for at få det bedste udbytte af en ansættelsessamtale er, at forbedrede og planlægge, hvordan interviewene skal forløbe. I forbindelse med forberedelsen af ansættelsessamtalen vil spørgsmålet om tests måske blive rejst. Tests er et rigtigt godt værktøj, men det er vigtigt, at dette kun bliver tænkt, som et supplement til en vurdering af ansøgerens adfærd, personlige egenskaber og færdigheder. Dette kombineret med indtryk af personen via ansøgningen og den personlige samtale skaber et helhedsbillede.

 

Spørgeguide

Under samtalen er det vigtigt at have forståelse for betydningen af, hvordan spørgsmålene bliver stillet. Brug forskellige spørgsmålstyper, der gør det muligt for ansøgeren at fortælle om sig selv. Det er en god ide at udarbejde en spørgeguide, der sikrer at du holder dig på sporet og kommer hele vejen rundt om det du gerne vil vide noget om. Pas på med at samtaletiden fordeles på en fornuftig måde med 70% til ansøger og 30% til virksomheden. Det handler jo om at få mest mulig information ud af kandidaten – dette giver det bedste beslutningsgrundlag.

 

Tilbagemeldning

Når samtalerne er overstået, viser det professionalitet og engagement, at give de kandidater der skal have et afslag en tilbagemelding så hurtigt som muligt. Tilbagemelding bør gives over telefonen eller via en uddybende mail. Her er det vigtigt, at give ansøgerne mulighed for at få uddybet afslaget. Det kan være en hjælp ift. næste samtale.

 

Employer Branding

Til sidst er det vigtigt at huske, at det ikke kun er virksomheden, der vurderer ansøgeren. Ansøgeren vurderer også virksomheden, og ansættelsessamtalen skulle gerne give ansøgeren en positiv opfattelse af virksomheden. På den måde vil ansøgerens interesse i virksomheden fastholdes – det er med til at opbygge et godt omdømme.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL ANSÆTTELSEN?

Hvis du har udfordringer med ansættelsesprocessen i din virksomhed, kan RessourceKompagniet hjælpe dig. Vi ved, hvad der virker.

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her