Hver femte danske medarbejder ønsker sig en ny leder

En undersøgelse fra 2013 af Stepstone, viser, at hver femte danske medarbejder har et dårligt forhold til deres nærmeste leder. Det påvirker arbejdsglæden og produktiviteten hos de fleste.

En stor del af danskerne har en dårlig relation til deres chef

En stor europæisk undersøgelse viser, at det generelt går udmærket med medarbejdertilfredsheden. På europæisk plan er 73 % af arbejdstagerne tilfredse med deres chef.

I Danmark går det en anelse værre, hvor det er 70 %, der har det godt med deres chef. Det vil sige, at der er 30 %, der har en dårlig relation til deres chef. Hvis man dykker længere ned i tallene, viser det sig, at hele 22 % af arbejdstagerne mener, at lederen er årsag til mistrivsel på jobbet – hvilket naturligt nok påvirker produktiviteten.

Medarbejdertilfredsheden skal øges

Undersøgelsen viser dermed, at der er brug for en større fokus på medarbejdertilfredshed i danske virksomhed. Hvis medarbejdertilfredsheden blev øget, vil de danske virksomheder også står stærkere overfor konkurrenterne både nationalt og internationalt.

Det første trin mod en forbedret medarbejdertilfredshed er en undersøgelse af den nuværende situationen i din virksomhed.

Alt efter hvad resultatet viser, vil det være et naturligt skridt at afholde en temadag indenfor kvalitet, miljø, lean og virksomhedens værdier. Ved hjælp af en sådan temadag vil alle i virksomheden – både ledere og medarbejdere – blive klogere på, hvad der skal til for at øge medarbejdertilfredsheden.

RessourceKompagniet har stor erfaring indenfor fastholdelse af medarbejdere og vil også meget gerne hjælpe dig. Hvis du er interesseret i en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig kan du finde kontaktinformationerne her.

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her