Har du Fokus nok på HR i din virksomhed?

HR er og bliver udfordrende, ressourcekrævende – og vigtigt

HR er et af de emner, man ikke kan undgå at forholde sig til, hvis man har (eller skal have) ansatte i sin virksomhed.

Uanset om man er en stor koncern eller en lille, lokalt orienteret virksomhed, bliver man nødt til at forholde sig til spørgsmål om tiltrækning af de rigtige medarbejdere, fastholdelse af dem, der gør det godt, kompetenceudvikling, så virksomheden er klar til fremtidens udfordringer og afskedigelse, når det er nødvendigt.

 

De færreste små og mellemstore virksomheder arbejder med HR

Men ligeså vigtige spørgsmålene er, ligeså svære og tidskrævende er de for de fleste at arbejde med.

Hvor store virksomheder typisk vil have ansatte i en afdeling, der udelukkende arbejder med HR (og er uddannet til netop denne rolle), er det de færreste små og mellemstore virksomheder, der har ressourcer til at arbejde systematisk med HR i hverdagen.

Her er kræfterne nødt til at blive brugt på forretningsudvikling, salg, kundepleje og lignende nødvendige aktiviteter. Og derfor er HR et emne, som bliver henført til at spille en mindre rolle i mange af disse virksomheder.

 

Manglende HR-fokus kan have store konsekvenser

Selvom det er svært at forholde sig til HR, hvis man ikke er udannet i – og vant til – at arbejde med emnet, er det problematisk, hvis man ender med at give det for lidt fokus i sin lille eller mellemstore virksomhed. Jo mindre virksomheden er, des vigtigere bliver nemlig hver beslutning.

Hvis du eksempelvis står foran at skulle ansætte en medarbejder, er det sandsynligt at du tager udgangspunkt i dit netværk, og ser, om der kan findes kandidater til stillingen her.

Det er en ressourcebesparende tilgang, der ofte kan fungere – men hvis du ender med at ansætte den forkerte, bliver det hurtigt en dyr fornøjelse. En dyr fornøjelse som store virksomheder lettere kan leve med, men som kan være fatal for mindre virksomheder, hvor succesen ved hver investering kan være afgørende for virksomhedens overlevelse.

Ekstern HR kan være løsningen

Du kan sikkeret nikke genkendende til den ovenstående problematik, men det kan være svært at se en løsning. For realiteten er, at det manglende fokus netop ofte skyldes, at man ikke har råd eller tid til at fokusere mere på HR, end man gør. Og med virksomhedens lille størrelse giver det også dårlig mening overhoved at begynde at tænke i ansættelse af HR-specialiter. Den konkulusion er du ikke ene om at nå frem til.

Og derfor er man nødt til at tænke i alternative tilgange, hvis man alligevel vil tage HR-spørgsmålene seriøst.

Løsningen kan for mange være at gøre brug af eksterne HR-konsulenter, der eksempelvis en halv dag pr. uge er til stede, og kan tage hånd om de personaleproblematikker, der er relevante. Ved at "leje" en HR- specialist kan flere virksomheder deles om den enkelte konsulent, og de kan få den fornødne ekspertviden uden at have en decideret HR-ansat på fast basis.

RessourceKompagniet tilbyder sådanne HR-løsninger, og der findes mange andre dygtige aktører , der kan hjælpe dig og din virksomhed men en meningsfyldt HR-indsats.

På den måde kan du få ekstra meget tid til at gøre det, du skal gøre, nemlig at udvikle din forretning, sælge dine produkter og pleje dine kunder.

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her