Giv budgettet et sommertjek

Kalenderen er nået til juni, og det betyder, at vi er ved at være halvvejs igennem året. Mens mange planlægger sommerferien, er det også en god idé nu at planlægge resten af årets aktiviteter. Og i den forbindelse anbefaler RessourceKompagniet, at du giver forretningen et kritisk midtvejstjek i forhold til de målsætninger, som er besluttet for forretningsåret.

Har den første halvdel af året eksempelvis fulgt den plan, som er lagt, da budgettet for året blev lagt? Kan du genkende det økonomiske forår, som man kan læse om i medierne? Eller står det mere stille end du havde regnet med?

 

Især to af budgettets nøgletal er vigtige at holde sig for øje:

1)   Nulpunktsomsætningen: hvor stor er din omsætning i forhold til de samlede udgifter, som du har i forretningen? Er der plus eller minus på bundlinjen? Og hvor meget skal der til for, at du får plus, når regnskabet gøres op efter december?

2)   Dækningsgraden: hvor rentable er dine produkter? Måske har du et eller flere produkter, der er forbundet med for stort et vareforbrug? Ved at danne overblik over dækningsgraden for dine forskellige produkter, kan du indrette et produktmix, der giver det bedst mulige resultat for resten af året.

 

Skab overblik

Det er ikke utænkeligt, at du med fordel kan indrette forretningen på en mere økonomisk hensigtsmæssig måde end i dag, og første skridt er derfor at få overblik. Verden udvikler sig konstant, og der er sket meget, også i den korte tid der er gået, siden du lagde dit budget.

Efterlad en kommentar

Vi er RessourceKompagniet. Vi giver dig gode råd, tips og ideer til din virksomhed. Vi kommer med korte forklaringer og hjælp til din bogføring og dit regnskab, ligesom vi af og til kommenterer på noget af det, vi læser rundt omkring, og som vi tror, at du kan få glæde af.

Tøv ikke med at kommentere på vores indlæg eller med at stille spørgsmål til os. Det vil vi sætte pris på.

 

Se flere gode
RESSOURCER her